Legyen szó fociról, úszásról, jégkorongról, sakkról vagy vívásról, a szurkoláshoz elengedhetetlen egy kis extra fissítő. A gyümölcsök édessége, a hideg tejhab krémessége és a kávé vibráló, pörkölt ízjegyei izgalmassá teszik a szurkolás kávépillanatait. Hajrá magyarok!
Epres-kivis szurkolói jegeskávé
Hozzávalók:
- 1 db Nespresso Original Freddo Delicato kávékapszula (40 ml)
- 6 db nagyméretű jégkocka (egyenként 30 g)
- 120 ml 1,5%-os tej
- 1/2 kivi
- 10 ml eperszirup
- 1 teáskanál eperpor vagy céklapor a színezéshez
- 3 szem friss eper
Elkészítés:
- Egy villával passzírozzunk össze egy fél kivit, majd helyezzük egy közepes méretű átlátszó pohár aljába.
- Tegyünk 5 db nagyméretű jégkockát a pohárba.
- Tejhabosítóval készítsünk a tejből hideg tejhabot, és öntsük a jégre.
- Tegyünk egy shakerbe 1 nagyméretű jégkockát, az eperszirupot és az eperport vagy céklaport, majd készítsünk el rá egy Nespresso Original Freddo Delicato kávét. Zárjuk le a shakert, majd alaposan rázzuk össze, amíg már nem halljuk a jégkockák kocogását.
- A színezett kávéhabot óvatosan rétegezzük az ital tetejére. Díszítsük koktélpálcára szúrt friss eperrel.
Epres-kivis szurkolói jeges latte
Hozzávalók:
- 1 db Nespresso Vertuo Ice Leggero kávékapszula (80 ml)
- 9 db nagyméretű jégkocka (egyenként 30 g)
- 170 ml 1,5%-os tej
- 1 friss kivi
- 15 ml eperszirup
- 1,5 teáskanál eperpor vagy céklapor a színezéshez
- 3 szem friss eper
Elkészítés:
- Egy villával passzírozzunk össze egy kivit, majd helyezzük egy nagyméretű átlátszó pohár aljába.
- Tegyünk 7 db nagyméretű jégkockát a pohárba.
- Egy tejhabosítóval készítsünk a tejből hideg tejhabot, és öntsük a jégre.
- Helyezzük egy shakerbe a maradék 2 jégkockát, az eperszirupot és az eperport vagy céklaport, majd készítsünk el rá 80 ml Nespresso Vertuo Ice Leggero kávét. Zárjuk le a shakert, majd alaposan rázzuk össze, amíg már nem halljuk a jégkockák kocogását.
- A színezett kávéhabot óvatosan rétegezzük az ital tetejére. Díszítsük koktélpálcára szúrt friss eperrel.
Corporate tagjaink, partnereink IDE KATTINTVA elküldhetik sajtóanyagaikat és/vagy szakmai tartalmaikat.
Összes cikk