Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a marketing.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Részletek
Elfogadom
Nem fogadom el
Média | 2022. június 27.

Megvannak a Mestercukrász elődöntősei

Az első feladatban három darab különböző ízesítésű, virág-tematikájú cupcake-et várt a zsűri a négy versenyzőtől.

Szabi félreértette a feladatot, úgyhogy a piactéren csak egyféle dekorációhoz szedte össze a hozzávalókat, amin sütés közben kellett módosítania. Perceket veszített azzal is, hogy a krémeket javította, és az izomalttal is meggyűlt a baja, de végül sikerült mindhárom cupcake-et feldíszítenie. Készített egy feketeerdős ízűt citromos cukormassza virággal, egy kaktusz-díszítésűt epres krémmel és egy karamellás-körtés krémmel töltöttet Claudiának, izomalt pipaccsal a tetején.

Győzőnek nagy időveszteséget okozott, hogy rosszul sütötte meg a cupcake-eket, és újra kellett kezdenie őket, de egy nagy hajrával sikerült mindent időben befejeznie. Áfonyás töltelékű cupcake-et készített cukormasszából formázott rózsával, mellé egy szedreset, svájci vajkrémes piros tulipánokkal és egy csokis-málnás verziót, amire izomalt-orchideát próbált megformázni.

Geri nagyon megcsúszott a munkával, így aztán a három cupcake-et szinte az utolsó pillanatban töltötte be, és a dekorációra sem maradt elég ideje. Készített egy lemon curd-ös, kék svájci krémes verziót, egy rózsaborsos-narancs curd-ös rózsaszínt, és egy étcsokisat sárga svájci krémmel.

Ljubov már a koncepciójával is bajban volt, ami eléggé lelassította a munkáját a sütés elején. Szerette volna a bemutatkozó napján elrontott izomalt kupoláját újra megidézni, de ezzel annyi időt veszített, hogy végül alig maradt ideje dekorálni. Csak kétféle ízű - chilis-fehércsokis és mangós - cupcake-et készített rózsaszín habcsókkal, és a fehércsokisra izomalt burát is csinált, hogy bizonyítson. Teljesítménye nem győzte meg a zsűrit, neki kellett elhagynia a konyhát.

A második fordulóban Joci séf izzasztotta meg a versenyzőket, a tempós diktálás során a séf ikonikus desszertjét kellett lemásolni.

Peti hibázott a feladat elején, ami miatt újra kellett kezdenie a musszelin alapját, ráadásul a két piskótalapja közül is csak az egyik sült meg rendesen. Egy erős hajrával a diktálás végére behozta a lemaradását, és végül ő végzett elsőként a desszerttel.

Rebi eleinte nagyon magabiztos volt, és csak a piskóta felszeletelésénél tört meg a lendülete, amit rossz méretre vágott, majd túl vastagra töltött, és a krémet kinyomva próbált javítani rajta. A karamellje kikristályosodott, amit újra kellett kezdenie, ráadásul csak az utolsó percben fagyott ki a desszertje, de még így is sikerült mindent kitálalnia.

Máté jól kezdte a feladatot, de aztán a tejszínhabja túlverődött, ami helyett újat kellett készítenie, és a rétegzett piskótaformába töltésével is akadtak gondjai. Így aztán a végére nagyon megcsúszott, és a karamellel is csak az utolsó percben sikerült végeznie, de ennek ellenére kitálalta a desszert összes elemét.

Cinti nagyon megküzdött ezzel a feladattal, mert többször újra is kellett kezdenie a folyamatokat, ugyanis a nagy kapkodásban összekeverte az alapanyagokat. Az utolsó percben annyira belemerült a piskótája mentésébe, hogy észre sem vette, amikor lejárt az idő, és emiatt nem is tudta kitálalni a desszertet. Végül csak a félkész, vaníliás krémmel rétegzett musszelines piskótát tudja csak kivinni a zsűri elé, a kis musszelin gömbökkel a tetején. Ez a teljesítmény már nem volt elég a kötényszerzéshez, Cinti számára is véget ért a Mestercukrász.

A 14 kötény gazdára talált, hétfőn indul az elődöntő a Mestercukrászban!

Corporate tagjaink, partnereink IDE KATTINTVA elküldhetik sajtóanyagaikat és/vagy szakmai tartalmaikat.

Összes cikk