Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a marketing.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Részletek
Elfogadom
Nem fogadom el
Marketing | 2024. június 04.

Vidd haza a Fresh Corner hot-dog élményét!

Immár három éve találkozhatnak a vásárlók a Fresh Cornerekben a friss és ropogós kiflivel, valamint a PICK minőségi kolbászával készülő hot-doggal. Köszönhetően annak, hogy a Magyar Marketing Szövetség vállalati tagja, a MOL felismerte: egyre többen vágynak minőségi ételekre még akkor is, ha éppen úton vannak. A hot-dog ehhez remek választás, és évtizedes hagyománya van nemcsak Magyarországon, de az egész régióban. Ez volt az első amerikai gyorséttermi fogás, amely elérhető volt hazánkban és jóval a hamburger felbukkanása előtt lehetett már hot-dogozni Budapesten és a Balatonnál.

A MOL és a PICK ennek mentén igazi kedvencet alkotott, amikor bevezették a 94%-os hústartalmú, bükkfán füstölt kolbásszal készült hot-dogot. Ebből a hot-dogból tavaly több mint tízmilliót vásároltak csak Magyarországon, és további 14 milliót a környékbeli országokban. Ha ezt a több mint 24 millió kolbászt összefűznénk, akkor Szegedtől egészen Grönlanding érne el a “kolbászlánc”.

A jó hír, hogy mostantól bárki hazaviheti a Fresh Corner ízélményt, és bátran kísérletezhet a a saját hot-dog verziókkal otthon, hiszen ezeket a kolbászokat már a Fresh Corner mellett a Lidl-ben is meg lehet vásárolni, külön csomagolásban, mindhárom népszerű ízben (klasszikus, sajtos és magyaros).

Ez az ízletes PICK X Fresh Corner hot-dog kolbász volt az alapja azoknak az ételeknek is, amelyeket Dobó Ági készített el a MOL Campusban tartott partin. Ági gyakran ad a fiainak hot-dogot vacsorára, emellett nagy rajongója a magyaros és mexikói ételeknek, így egyértelmű volt, hogy most is ennek a két konyhának a sajátosságait ötvözte a kétféle hot-dog elkészítésekor.

Aki szeretné kipróbálni Ági receptjeit, a lecsó szószos - kolbász morzsás “magyaros” hot-dogot és a közép-amerikai változatot, vagy csak egy finom vacsorát készítene a családnak, keresse a PICK X Fresh Corner hot-dog kolbászait a Fresh Cornerekben a MOL töltőállomásain, emellett szeptember végéig kizárólag a Lidl-ben, később pedig a nagyobb élelmiszerüzletek polcain.

Dobó Ági ezt a két receptet ajánlja a PICK X Fresh Corner hot-dog kolbászok otthoni elkészítéséhez:

“Magyaros” hot- dog (lecsó szósz - ropogós kolbász morzsa)

Hozzávalók 4 db hot-doghoz:

  • 4 db hot- dog kifli („lyukas” verzió)
  • 4 db magyaros PICK X Fresh Corner hot-dog kolbász
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 4 db tv paprika
  • 2 db nagyobb, érett paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 1 tk Himalája só, fél tk őrölt bors, 1 tk füstölt pirospaprika
  • + 2 db magyaros hot- dog kolbász
  • 1 evőkanál kristálycukor (opcionális, ha szükséges)

Elkészítés:

  1.  Felkockázzuk a zöldségeket, és felkarikázunk 2 PICK X Fresh Corner kolbászt egészen vékonyra.
  2.  A kacsazsírt hevítjük, majd a karikázott kolbászt NAGYON ropogósra pirítjuk, mint egy chipset, kiszedjük a zsírból, és félretesszük tálalásig, hagyjuk kihűlni, majd durvább darabokra törjük/morzsoljuk.
  3.  A (kolbászos) zsíron a kockázott paprikát és az aprított hagymát (együtt) lepirítjuk, amíg színt nem kapnak, majd jöhet rá a paradicsom és a fűszerek, lefedjük, és max. 10 percig főni hagyjuk. Ha nem eresztett elég levet a paradicsom, egy kevés vízzel pótoljuk, de nem kell, hogy túl szaftos legyen.
  4.  A kész lecsót leturmixoljuk homogén, szósz állagúra.
  5.  Az olajon a maradék 2 kolbászt megsütjük egy serpenyőben.
  6.  A hot-dog kiflibe teszünk a szószból, mehet bele a kolbász, majd egy kis szósz a tetejére és rá a kolbászmorzsa.

“Közép-amerikai” stílusú (kukoricasalsa - tejföl - koriander)

Hozzávalók 4 db hot-doghoz:

  • 4 db klasszikus PICK X Fresh Corner hot-dog kolbász
  • 4 db amerikai stílusú, “nyitott” kifli
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 1 kis konzerv csemege kukorica
  • 2 érett, közepes méretű paradicsom
  • 2 kicsi (1 nagyobb/közepes) salotta hagyma
  • 1 kisebb lime leve
  • fél csokor friss koriander
  • csapott tk. himalája só
  • 2 dl 20 %-os tejföl + fél tk. Himalája só + 1 csipet füstölt piros fűszerpaprika + pici bors +1 dl zsíros tejszín / fél dl tej (hígítani a tejfölös szószt)
  • jalapeno konzerv / befőtt, karikázott díszítésnek + friss koriander

Elkészítés:

  1. Elkészítjük a salsát, amihez a kukoricát lecsepegtetjük, a paradicsomot felkockázzuk, a hagymát és a koriandert apróra vágjuk, és összekeverjük egy tálban, majd sózzuk, és ráfacsarjuk a lime levét, összekeverjük, és kicsit állni hagyjuk.
  2. A tejfölt a tejjel/ tejszínnel, sóval, pirospaprikával, borssal kikeverjük.
  3. A PICK X Fresh Corner kolbászokat egy (lehetőleg rácsos aljú) serpenyőben az étolajon intenzíven grillezzük.
  4. A hot-dog kifliket bevágjuk, és egy száraz serpenyőben (palacsinta sütőben) körbepirítjuk.
  5. Összeállítjuk a hot-dogot: szósz - kolbász - salsa - még pár csepp szósz - pár levél friss koriander - egy-két karika japaleno

Corporate tagjaink, partnereink IDE KATTINTVA elküldhetik sajtóanyagaikat és/vagy szakmai tartalmaikat.

Összes cikk