Marketing | 2023. április 04.

Nespresso receptek az új, ízesített kávékhoz

A Nespresso új Barista Creations kávékollekciójának darabjait úgy alkották meg, hogy azok tökéletesen harmonizáljanak a hozáadott tejjel, miközben a pörkölt törökmogyoró, a bársonyos vanília, az aranyló karamell vagy a krémes csokoládé ízjegyei is érvényesülnek. 

A Vertuo rendszerhez illő állandó kollekcióban mind a négy ízesített kávé megújult: a Roasted Hazelnut, a Rich Chocolate, a Sweet Vanilla és a Golden Caramel kapszulák mennyei desszertköltemények ízeit idézik. Az Original kávégéppel rendelkezők pedig mostantól a megújult Caramello, a Vaniglia, a Cioccolatino és az új pörkölt mogyoró ízű Nocciola kapszulák közül válogathatnak.

A Nespresso kávészakértői mindegyik új kapszulához megálmodtak egy-egy könnyen elkészíthető, mégis különleges receptet, melyekkel a legpörgősebb hétköznapokba is becsempészhetünk egy kis édes kikapcsolódást.

VERTUO RECEPTEK

PÖRKÖLT MOGYORÓS-MÉZES REVERSO

Hozzávalók 

  • 1 Nespresso Vertuo Roasted Hazelnut kávékapszula 
  • 5 g aprított törökmogyoró
  • 15 g méz
  • 230 ml zabital

Elkészítés

  1. Szórjuk a törökmogyorót egy tányérra, majd kenjük a mézet egy nagyobb kávéscsésze peremére. Mártsuk a csészét a mogyoróba, majd rázzuk le róla a felesleget. Tegyünk a csésze aljába is egy kevés mézet, majd öntsük rá a hideg zabitalt. 
  2. Készítsük el a csészébe 230 ml Nespresso Vertuo Roasted Hazelnut kávét. 

TEJKARAMELLÁS REVERSO

Hozzávalók 

  • 1 Nespresso Vertuo Golden Caramel kávékapszula
  • 15 g sűrített tej 
  • 50 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej 
  • friss rozmaringágak
  • 5 g vajkaramella

Elkészítés

  1. Tegyük a sűrített tejet egy nagy kávéscsésze aljára, majd öntsük rá a hideg tejet. Helyezzünk a csészébe egy rozmaringágat. 
  2. Készítsük el a csészébe 230 ml Nespresso Vertuo Golden Caramel kávét. Szúrjunk egy fa evőpálcikára egy vajkaramellát, és díszítsük ezzel és további rozmaringággal a kávékülönlegességet.

VANÍLIÁS-KARDAMOMOS AFFOGATO

Hozzávalók

  • 1 Nespresso Vertuo Sweet Vanilla kávékapszula
  • 60 g vaníliafagylalt
  • 90 g tejszínhab
  • 5 g összetört kardamommag
  • friss kakukkfűág

Elkészítés

  1. Tegyük a fagylaltot egy nagyobb kávéscsésze aljára. 
  2. Készítsünk 230 ml Nespresso Vertuo Sweet Vanilla kávét a csészébe. 
  3. Halmozzuk a tejszínhabot a kávé tetejére, majd díszítsük a kardamommal és a kakukkfű lecsipkedett leveleivel. 

CSOKOLÁDÉS VIENNOIS KÖRTÉVEL

Hozzávalók

  • 1 Nespresso Vertuo Rich Chocolate kávékapszula
  • 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
  • 25 g szirupban eltett körtedarab
  • 5 g szeletelt mandula 
  • 15 g csokoládészósz

Elkészítés

  1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
  2. Készítsük el a Nespresso Vertuo Rich Chocolate kávét egy nagyobb csészébe. Öntsük rá a tejhabot.
  3. Szúrjunk egy fa mini evőpálcikára néhány szelet szirupban eltett körtét, és helyezzük a csésze tetejére. Díszítsük szeletelt mandulával és csorgassuk rá a csokoládészószt. 

ORIGINAL RECEPTEK

KARAMELLÁS CAPPUCCINO ALMÁVAL

Hozzávalók

  • 1 Nespresso Original Caramello kávékapszula
  • 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej 
  • 5 g karamellszósz 
  • 2 g barna cukor
  • 40 g friss alma vékony szeletekre szelve

Elkészítés

  1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
  2. Csorgassuk a karamellszószt egy kis méretű kávéscsészébe, majd készítsünk el bele 40 ml Nespresso Original Caramello kávét. 
  3. Kanalazzuk a kávéra a tejhabot, majd szórjuk rá a barna cukrot. Szakácsfáklyával karamellizáljuk, majd helyezzük rá óvatosan az almaszeleteket legyezőalakban. 

MOGYORÓS-CITRUSOS CAPPUCCINO

Hozzávalók 

  • 1 Nespresso Original Nocciola kávékapszula
  • 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej 
  • 10 g agávészirup 
  • 5 g citromhéj
  • 5 g aprított törökmogyoró

Elkészítés

  1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
  2. Csorgassuk az agávészirupot egy közepes méretű kávéscsésze aljára, majd Készítsünk 40 ml Nespresso Original Nocciola kávét a csészébe. 
  3. Tegyük a tejszínhabot a kávé tetejére, majd reszeljünk a tetejére friss citromhéjat, és szórjuk rá a törökmogyorót.

VANÍLIÁS-TÖKMAGOS AFFOGATO

Hozzávalók 

  • 1 Nespresso Original Vaniglia kávékapszula
  • 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
  • 100 g vaníliafagylalt
  • 5 g hámozott tökmag
  • 5 g tökmagolaj

Elkészítés

  1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cafe Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
  2. Tegyük a fagylaltot egy nagyobb kávéscsésze vagy desszertespohár aljára. Készítsünk 110 ml Nespresso Original Vaniglia kávét a csészébe. 
  3. Halmozzuk a hideg tejszínhabot a kávé tetejére, majd díszítsük a tetejét a tökmaggal és a tökmagolajjal. 

VIENNOIS CSOKOLÁDÉS-NARANCSOS TEJSZÍNHABBAL

Hozzávalók 

  • 1 Nespresso Original Cioccolatino kávékapszula
  • 60 g tejszínhab
  • 5 g friss reszelt narancshéj
  • 5 g csokoládészósz 

Elkészítés

  1. Készítsük el egy nagyobb csészébe 110 ml Nespresso Original Cioccolatino kávét.
  2. Halmozzuk a tetejére a tejszínhabot, majd reszeljünk rá friss narancshéjat. Csorgassunk a tetejére a csokoládészószt. 

Corporate tagjaink, partnereink IDE KATTINTVA elküldhetik sajtóanyagaikat és/vagy szakmai tartalmaikat.

Összes cikk